Producten

Talentsoft noteert een omzetgroei van 30% in 2019

Croissance supérieure à 30% en 2019 pour Talentsoft

Talentsoft versterkt zijn positie als Europees leider in human capital management en learning

Rijswijk – Talentsoft, Europees leider in cloud-based talentmanagement en learning software, heeft zijn positie in 2019 versterkt. Het bedrijf noteert een algehele groei van 30% met een jaarlijkse omzet van meer dan 80 miljoen euro. Ook in Nederland is Talentsoft flink gegroeid in 2019. Zo trok het 21 nieuwe klanten aan, waaronder Renewi, Weleda, Medline, VDL en Jumbo. Daarnaast geniet Talentsoft ook intern van groei. Het kondigde in 2019 aan dat verwacht werd dat het team in Nederland met 50% gegroeid zou zijn tegen de zomer van 2020. Hiervan is de helft inmiddels gerealiseerd. Voor 2020 heeft Talentsoft eenzelfde groeiambitie waarbij het bedrijf zich richt op een jaarlijkse omzet van 100 miljoen euro. Mede dankzij een aanhoudende groei heeft Talentsoft zijn positie als Europese leider in SaaS veiliggesteld.

Met een focus op human capital management zorgt het Talentsoft-platform voor een echte HR-transformatie en draagt het bij aan een positieve werkervaring. Talentsoft zet hiervoor AI in om talent beter te matchen met beschikbare banen, projecten en trainingen. Dankzij de integratie van de performance management tool met Microsoft Teams, onderstreept Talentsoft zijn sterke innovatievermogen. Managers krijgen direct toegang tot effectieve team management tools zonder dat zij hun collaboration platform hoeven te verlaten.

Jean-Stéphane Arcis, Talentsoft CEO en co-founder zegt dat “Talentsoft in 2019 exponentieel is gegroeid. Ons internationale succes kan grotendeels toegeschreven worden aan de expertise van onze 700 werknemers. Zij begrijpen lokale markten en voorzien in de unieke behoeften van Europese organisaties. Door een model van agile innoveren en co-creatie met onze klanten kunnen wij oplossingen en diensten leveren die uitstekend passen bij hun HR-uitdagingen.”

Talentsoft dankt zijn groei aan verschillende factoren:

  • De unieke toekomstvisie op human capital management en learning, die de ontwikkeling en innovatie van de volgende producten onderstreept:
    • Talentsoft Hub (Core HR oplossing): samen met Talentsoft Analytics maakt Talentsoft Hub het mogelijk voor HR-teams nieuwe uitdagingen aan te gaan terwijl alle data van werknemers gecentraliseerd wordt voor efficiënte rapportage en planning.
    • Talentsoft Content: Talentsoft Content werd gecreëerd in de eerste helft van 2019 en biedt een breed aanbod aan innovatief digitaal trainingsmateriaal. Het staat L&D-werknemersteams toe exclusieve channels van digitale content te ontdekken, testen en selecteren van een breed scala aan partners.
  • De integratie van Continuous Conversation, Talentsoft’s innovatieve performance management tool, in Microsoft Teams. Het geeft managers rechtstreeks in hun dagelijkse collaboration platformen toegang tot effectieve team management tools.
    • Continuous Conversation ondersteunt managers en werknemers in het managen van hun team-OKR’s (Objectives and Key Results) alsmede hun eigen OKR’s. Het is een simpele en flexibele one-page applicatie die continue support biedt bij gesprekken en feedback tussen manager en werknemer. Het helpt organisaties bij het voeren een toekomstgerichte dialoog, focussen op de ontwikkeling van de werknemer en het stroomlijnen van het traditionele beoordelingsproces. En dat op een manier die minder tijd kost en meer waarde toevoegt.
  • De R&D-investering met een focus op het voldoen aan compliance op basis van de eisen en standaarden van Europese multinationals – bijvoorbeeld de AVG – met support van product- en IT-experts in Europa.

Over Talentsoft

Talentsoft is de Europese leider in cloud-based talentmanagement en learning software. Het bedrijf bedient 2.000 klanten en 9 miljoen gebruikers in 27 talen over de hele wereld. Het digitale platform stimuleert interacties en transformeert de werkervaring van werknemers. Talentsoft biedt een unieke combinatie van HR-kerntaken en kant-en-klare dashboards voor HR-analyses en maakt optimaal gebruik van de synergie tussen competentiemanagement, loopbaanpaden en leermogelijkheden. De applicatie omvat de kern van HR en de gehele cyclus voor talentmanagement: aanwerving, onboarding, prestaties, beoordeling van talent, ontwikkeling van competenties, leren en compensatie.